Başta kanser
olmak üzere pek çok hastalığa derman olan karabaş otu daha uzun grimsi
yapraklara sahip bir bitkidir. Mor ve pembe çiçeklere sahiptir.
Kuraklığa dayanaıklı bir bitkidir. Karabaş otu çay gibi kaynatılarak
içilir. Yararları şunlardır.
Vücudu bu ölümcül hastalığa karşı bir
kalkan gibi ...koruyan karabaş otu;
beyin, prostat,
pankreas, bağırsak ve meme kanseri tümörlerinin büyümesini de
durduruyor.
AİLEDE KANSER HASTASI OLANLARIN, KORUNMAK
İSTEYENLERİN HAFTADA 1-2 DEFA DA OLSA KULLANMASI GEREKEN BİR ÜRÜN.
Sigarayı
Bırakmak İçin Osmanlı Padişahının Ferman Çıkarttırdığı Bir Bitkidir;
Bu
bitkiden en iyi şekilde faydalanabilmek için tarif şöyle: 1 tatlı
kaşığı karabaş otu 1 su bardağı su 3-4 dakika kadar kaynatılır ve iki
günde bir içilir. her defasında yeniden taze olarak hazırlanıp içilmesi
lazımdır.
Genel olarak karabaş otu yirminin üzerinde
antibakteriyel özellikli etkin madde içermektedir. Özellikle, içerdiği
caryophyllene maddesi staphylococ ve de streptococ bakterilere karşı
spesifik (özel) olarak çok güçlüdür.
* Balgam söktürücü özelliği
vardır.
* İdrar yolları enfeksiyonlarında kyllanılır.
* Egzema
yaralarında yararlıdır.
* Sinir ve kalp kuvvetlendirici olarak yarar
sağlar.
* Ağrı kesici özelliği bulunur.
* Sinüzit rahatsızlığında
kullanılır.
* Beyin tümörlerinde yararlıdır.
* Akciğer ve kan
kanserlerinde kullanılabilir.
* Sinirsel baş ağrılarına iyi gelir.
*
Uykuya geçememe durumlarında işe yarar.
* Yüksek tansiyona
faydalıdır.
* Kan dolaşımı bozukluğunda kullanılır.
* İç
huzursuzluğa iyi gelir.
* Yorgunluk için birebirdir.
* Romatizmal
ağrılarda kullanılır.
* Kanı sulandırmak için kullanılır.
ÖNEMLİ
NOT : Hamileler kesinlikle kullanmamalıdır. Doz aşımı kusturucudur.Kür
halinde kullanılmalıdır,devamlı kullanmak zararlıdır.
ALINTI