Malzemeler
3 su bardağı un
½ paket yaş maya
Tuz ve ılık su
İç harcı için
250 gr kıyma
2 orta boy soğan
1 domates
1 yeşilbiber
1 tatlı kaşığı salça
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı
Maya az ılık suyla bir kase içinde eritilerek mayalandırılır. ( Yemek tarifleri )Daha sonra mayayı un, tuz karışımına ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. İhtiyaca göre ılık su ekliyoruz çok cıvık olursa da un ekliyoruz, sonuçta yumuşak bir hamur elde edip 30-45 dk arası mayalandırıyoruz. Bu arada iç harcımızı hazırlıyoruz. Bütün malzemeleri doğrayıcıya alıp hepsini birden ufacık olana kadar çekiyoruz. Mayası gelen hamurumuzu ufak bezelere ayırıp tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız hamurun her yerine kaşık yardımıyla iç harcımızdan sürüyoruz. Bu işlemi hamuru teflon tavaya koyduktan sonra yapmanızı öneririm. Orta hararetli ateşte önce ağzı kapalı olarak daha sonra kapağı açarak pişiriyoruz.