Ispanağa benzeyen sindirimi kolay,
bol vitaminli, besleyici bir bitki olan pazıda, A, C ve K vitaminleri
bol miktarda bulunur. Ayrıca, E vitamini ile demir, magnezyum ve
kalsiyum minerallerini içerir.
Pazının Faydaları: İştah açıcıdır.
Vücuda kuvvet verir. Hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür, kabızlığı
giderir ve idrar yollarında yanma şikâyetlerini azaltır.
Öksürüğe karşı faydalıdır. Kansızlığı önler. Hamile olanların yemesi
doğacak çocukta omurga açıklığı riskini azaltır.
Pazı Nasıl
Kullanılır? Pazının kökleri, sapları ve yaprakları pazı yemeği, dolması
ve salatası yapılarak kullanılır. Ayrıca, tedavi amacıyla haşlaması
yapılıp deri hastalıkları, yanık, şişlik ve basur memelerinin üzerine
konursa faydası görülür. Balla karıştırılarak saç çıkmayan deriye
sürülürse faydalı olur.
ALINTI