EKMEKLERİN KÜFLENMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN,
EKMEK DOLABINA BİR KAÇ ADET KESME ŞEKER KONUR.
YUMUŞAYAN BİSKÜVİLER FIRINA KONURSA
2 DAKİKADA SERTLEŞİR.
ÇEŞİTLİ TATLILAR HAZIRLANAN TEPSİYİ
UNLAMAK YERİNE, BİSKÜVİLERDEN ARTA KALAN
KIRIKLAR KULLANILABİLİR.
PATATESLERİ HAŞLARKEN ,SUYA BİRAZ SİRKE
YADA LİMON SUYU KOYARSANIZ ,PÜRENİZ BEMBEYAZ OLUR.
BÜYÜKLÜKLERİ AYNI OLAN PATATESLER.
AYNI ZAMANDA HAŞLANIR.
PATATESLERİ KARARMAMASI İÇİN
SOĞUK SU DOLU BİR KABIN İÇİNE ATIN.
TAVUĞUN YANINA PATATES KIZARTACAKSANIZ ,
ÖNCE TAVUĞU,SONRA AYNI YAĞDA PATATESLERİ KIZARTIN.
ARTAN HAŞLANMIŞ PATATESLERİ YENİDEN ISITMAK
PEK İYİ NETİCE VERMEZ.
BU SEBEPLE BUNLARI UFAK UFAK DOĞRAYIN .
ERİTİLMİŞ TEREYAĞINDA SOĞAN VE BİR TUTAM
TUZ İLE HAFİFÇE KIZARTIN.
İNCE İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZLA SÜSLEYİN.
ÇOK LEZZETLİ BİR GARNİTÜR OLACAKTIR.
YEMEĞİNİZİN TUZUNU FAZLA KAÇIRMIŞ OLABİLİRSİNİZ.
BUNUN İÇİN İÇİNE BİR KAÇ DİLİM PATATES ATARAK
FAZLA KAÇAN TUZDAN KURTULMANIZI SAĞLAYACAKTIR.
SARMISAK VE BADEMİN KABUKLARINI SOYMAK
HOŞ BİR İŞ DEĞİLDİR.SICAK SU DOLU BİR KAPTA
BİR SÜRE BEKLETİRSENİZ KOLAYCA SOYULACAKTIR.
KIZARTMA YAPARKEN YAĞIN ÇATLAYIP PATLAMASINI
İSTEMİYORSANIZ,YAĞIN İÇİNE BİR TUTAM TUZ ATARAK
BU SORUNU HALLEDEBİLİRSİNİZ.