Admin Admin
çin astrolojisi : Mesaj Sayısı : 178 Kayıt tarihi : 24/01/10 Yaş : 47 Nerden : İSTANBUL
| Konu: ÖZLÜ VE GÜZEL SÖZLER Cuma Mart 12, 2010 7:30 pm | |
| ***Saklı tuttuğum dile gelmemiş sözler varsa,unuttuğumdan değil önemsiz ayrıntılar olduğu içindir...gün gelir gerçek sandığın zümrütler, değersiz taşlara dönüşür...bakıp kalırsın ardından kaybettiklerine, toplamaya çalışsanda suyu tutamazsın ellerinde...***VE TANRI KADINA DEDİ Kİ : SEN ARTIK AŞKI BULMUŞ BİR KADINSIN VE ŞİMDİ EMREDECEKSİN.../ ERKEĞİN EN MUHTAÇ OLDUĞU NEDİR BİLİYOR MUSUN? /İTAAT... / ERKEK GÜÇLÜ BİR RUHTAN EMİR ALMAYI SEVER.. / VE SEN AŞKI BULDUYSAN BÜYÜK EMİRLER VER.. "Yağmuru sevdiğini söylüyorsun ama yağmur yağınca şemsiyeni açıyorsun, güneşi sevdiğini söylüyorsun ama güneş açınca gölgeye kaçıyorsun, rüzgarı sevdiğini söylüyorsun rüzgar çıkınca pencereni örtüyorsun. İşte bundan korkuyorum çünkü beni de sevdiğini söylüyorsun."
William ShakespeareYerin seni çektiği kadar ağırsın, Kanatların çırpındığı kadar hafif.. Kalbinin attığı kadar canlısın, Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin, Nefret ettiklerin kadar kötü... '' Can YÜCEL'' Unutulanlar unutanları asla unutmaz. Belki ilk hesapta yanlış insanlarla tanışmasaydık, doğru insanı bulduğumuzda , onun değerini anlayamazdık. Duymak istediğiniz sözleri nedense duymak istediğiniz kişiden duyamazsınız. Parlak bir gelecek geçmişteki acılarınızı unutmanıza bağlıdır."Çoğu zaman, kelimenin gerçek anlamıyla acıyla farkına varıyorum ki, anlatmak istediğimin yirmide birini bile anlatamadım ve hatta hiçbir şey anlatamadım. Beni rahatlatan şey, tanrı’nın bir gün bana o gücü ve ilhamı göndereceğine, benim de kendimi eksiksizce anlatabileceğime, kısacası yüreğimdeki ve hayal dünyamdaki her şeyi ortaya koyacağıma dair olan umudumdur." DostoyevskiVurduğun her yerden gül biter sanma Sen beni ilk defa yaralamadın. Ben sana kul köle olurdum amma Sen bana bir günlük yar olamadın. Bu kadar yüklenmek var mı susana Yerimde olup da çıldırmasana Ben gönül köşkü...mü açtım da sana Sen sokak kapını aralamadın. Hançerle mavzerle yıkılmazdım da Süründüm aklımı senle bozdum ...da Ben sana yüzlerce roman yazdım da Sen bana bir satır karalamadın. On bin de bir kula kısmet olsam da Kadrimi bilmedin nimet olsam da Ben senin bağına rahmet olsam da Sen benim dağıma kar olamadın. Kalplere şifalar sunan meyvaydım Her keyfe kedere derde devaydım Ben senin bahtına gülen ayvaydım Sen bana ağlayan nar olamadın. Yıllara mal oldu gözümden düşmen Ey şimdi aynayla kavgalı düşman Her zaman mahçupsun her zaman pişman Sen kendi kendine yar olamadın. Cemal Safi "Herkes aynı fikirdeyse, hiç kimse yeterince düşünmüyor demektir."
Mevlana Tenden çıkagörsün hele bir kez canımız , Tuğlayla kapar üstümüzü, dostlarımız Bir başkasının kabrini örtsün diyerek Bir günde bizim, tuğla olur toprağımız .
ÖMER HAYYAM SEVGİLİ ÖĞRENCİER...
Sevgili ögrenciler bu söyleyeceklerimi duygusalliktan öte aklinizla mantiginizla degerlendirmenizi temenni ediyorum. Sizi bilgili,kültürlü,sorgulayan,basarili,kendisine ,ailesine ve ülkesine faydali bir insan olarak görmek bizlerin arzusu. Hayatinizda yeni bir dönem basliyor. Planli programli çal...isin.Günlük,haftalik,aylik ,yillik planlariniz olsun ve bir de idealleriniz.Insani idealleri diger canlilardan ayirir.Basarili insanlar hedeflerine planli ve programli çalisarak variyorlar. Ayriligin verdigi hüzün...Ne çabuk da geçiyor yillar.Zamanin çok degerli olduguna ne güzel bir örnek.Bunun için zamaninizi dolu dolu kullanmalisiniz.Daha iyi olmaya çalisarak kendinizi asmak için kendinizle yarismalisiniz.Daha iyi olamaya çalismayanlar,unutmayin ki iyi olarak kalamazlar ,siradan birisi olurlar. Sevgili ögrenciler büyük düsünüp büyük seylere talip olmalisiniz.Böyle yaparsaniz bilinciniz ona göre sartlanir ve istediginiz sonucu üretir.Eger on ikiden vurmak istiyorsaniz hedefinizi de görmelisiniz.Gelecege yönelik berrak idealleriniz ,hayata anlam kazandirmaya yönelik düsünceleriniz varsa basarili olursunuz.Unutmayin "erzak torbasina ne koyarsaniz ögün zamani onu yersiniz." Geçmisiniz geleceginiz degildir.Dünü basarilarla dolu birçok insan gelecege ait planlari ve amaçlari olmadigi için mutsuz ve gayesiz bir sekilde siradanlasiyorlar. Ya hayati tozu dumana katarsiniz ya da ömrünüz boyunca toz duman yutarsiniz.Biz,sizlerin hayati tozu dumana katanlardan olmanizi istiyoruz. Ögreniminiz boyunca birçok final maçi oynayacaksiniz.Biz sizlerin bütün finalleri kazanmanizi,zirveye çikmanizi,aranan adam olmanizi istiyoruz. Sevgili ögrenciler sizlerden özellikle istedigim bir sey daha var:Insanlari sevin.Insan haklarina saygili olun,kendinize saygili olun.Kendisine saygisi olmayanin baskasina zaten saygisi olmaz.Hosgörülü olun,herkesi begenmeyebilirsiniz ama herkese saygili olmak zorundasiniz.Arayan biri degil aranan biri omak için "Ne yapmaliyim?" sorusunu sik sik kendinize sorarak yarinlarinizi sekillendirmelisiniz.
Dogumunuzun daha dün gibi hatirlandigi evlerde ilkokula basladiginiz gün yasattiginiz sevincin ve heyecanin pek çok benzerini yasatacaginiza gönülden inaniyoruz. YOLUNUZ AÇIK OLSUN.
KDZ.EREGLI CUMHURIYET ILKÖGRETIM OKULU TÜRKÇE ÖGRETMENI AYNUR CAN "İnsanoğlunun değeri bir kesirle ifade edilecek olursa; payı gerçek kişiliğini gösterir, paydası da kendisini ne zannettiğini, payda büyüdükçe kesrin değeri küçülür." (Tolstoy)Bilmezler yalnız yaşamayanlar, Nasıl korku verir sessizlik insana; İnsan nasıl konuşur kendisiyle; Nasıl koşar aynalara, Bir cana hasret, Bilmezler.
Orhan Veli KANIK.... Farkında olmalı insan...bir damlacık sudan yaratıldığını farketmeli.anne karnına sığarken dünyaya neden sığamadığını ve sonunda bir metrekarelik yere sığmak zorunda kalacağını farketmeli henüz bebekken\'dünya benim\'dercesine avuçlarını sımsıkı kapalı olduğun, ölürkende aynı avuçların\'herşeyi bırakıp gidiyorum işte dercesine apaçık olduğunu farketmeli..."İnsanoğlunun değeri bir kesirle ifade edilecek olursa; payı gerçek kişiliğini gösterir, paydası da kendisini ne zannettiğini, payda büyüdükçe kesrin değeri küçülür." Tolstoy Sana dilsiz dudaksız sözler söyleyeceğimBütün kulaklardan gizli sulardan bahsedeceğimBu sözleri sana herkesin içinde söyleyeceğimAma senden başka kimse duymayacakKimse anlamayacak... ''MEVLANA'' BiR SIRRI TUTAR GiBi TUT ELLERiMi BiR SIRRI AGZINDAN KACIRIR GiBi, SÖYLE BENi SEVDiGiNi...!(k.iskender)Gidiyorsun işte!Bir kenti terkediyorsun.Belki de sonsuza kadar.Sonsuzluk neyse,ne halta yararsa,sonsuza kadar terkediyorsun belki de.Kaybolan farlara,stop lambalarına şöyle seslenmek geliyor içimden:
'Ben bir silahım! Ama hiçbir silah yaralamaz insanı,bir başka insan olmadan!' "En değersiz gurur, milli gururdur. Bu, onunla gurur duyandaki bireysel özelliklerin yoksunluğunu ele verir. Çünkü insan neden milyonlarca insanlarla paylaştığı bir özelliğe tutunma gereği duyarbilirki başka türlü? Dikkate değer kişisel niteliklere sahip olan, sürekli göz önünde bulundurduğu ülkesinin hatalarını açıkça... görebilecektir. Ama dünyada gurur duyabilecek hiç bir şeyi olmayan her zavallı aptal gurur duyabilmek için son çare olarak ait olduğu ülkesi ile gurur duyar." Arthur Schopenhauer İnsanLarda GüzeL OLan Yüzdür , Yüzde GüzeL OLan Gözdür..! Ama İnsanı İnsan Yapan AsLında Ağızdan Çıkan SÖZDÜR !!.. | |
|