Bal
herkesin
bildiği gibi şifa deposu bir besindir.çok eski tarihlerden
buyana
sağlık için faydalı olduğu bilinir ve kullanılır. tarçında çok
şifalı
olduğuna göre ,bu ikisinin karışımındaki şifayı ve sağlığı bir
düşünün
artık....
Bal ve Tarçın karışımı birçok
hastalığa iyi
gelmektedir.... Eski Yunan tıbbında olduğu kadar Ayurvedik
tıpta
da Bal, asırlarca hayati ilaç olarak kullanılmıştır. Bugünün
bilim
adamları birçok hastalıkların tedavisinde Balı çok etkili bir
ilaç
olarak kabul etmişlerdir. Bal her türlü hastalıkta herhangi bir
yan
etkiye sebep olmaksızın kullanılabilmektedir. Bugünün tıp ilmi,
balın
tatlı olmasına karşın doğru dozlarda alındığında şeker hastaları
için
tehlikeli olmadığını kabul etmektedir.
Kanada da yayımlanan
ünlü
Weekly World News dergisinin 17 Ocak 1995 tarihli sayısında
batılı
araştırmacılar tarafından bal ve tarçınla tedavi edilen
hastalıkların
listesini yayınlamıştır.
ARTRİT
Bir
kısım Balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı
tozTarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan
yerlerine
masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını
göreceksiniz.Artritli
hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık
Bal ve bir çay
kaşığı toz Tarçını eritip sabah ,akşam alabilirler. Eğer
düzenli
olarak alırlarsa Kronik Artriti olan hastalar bile tedavi
olabilirler.Kopenhag
Üniversitesinde yapılan bir araştırmada
;kahvaltıdan önce bir yemek
kaşığı bal ve ½ çay kaşığı toz tarçını alan
200 hastadan 73 ü bir
hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan
yürüyemeyen ve hareket
edemiyen hastalar da bir ay içerisinde şifa
bulmuşlardır.
BAĞIŞIKLIK
SİSTEMİ
Hergün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini
kuvvetlendirir ve
vücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı
korur.Araştırmacılara göre
bal, birçok vitamin ve büyük miktarda
demir içermektedir. Balın düzenli
kullanılması, akyuvarlar
içerisindeki, bakteriler ve viruslarla
savaşan, korpuskülleri de
kuvvetlendirir.
DİŞ AĞRISI
Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı
bal karışımı ağrıyan dişe tatbil
edilir. Ağrı kesilene kadar günde üç
defa tatbik edilir.
HAZIMSIZLIK VE GRİP
Toz tarçın 2 kaşık
bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit
oluşumunu ve
hazımsızlığı önler. İspanya da yapılan bir araştırmada bal
içerisindeki
bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları
gripten
koruduğu saptanmıştır.
İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARI
İki
kaşık toz tarçın, bir tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip
içilir.
İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.
KANSER
Japonya
ve Avustralya da yapılan bir araştırmada, mide ve kemik
kanserleri
üzerinde başarılı olunmuştur. Bu tür kanserlere yakalanan
hastalar
günde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle günde
üç defa
almalıdırlar.
KALP HASTALIKLARI
Bal ve tarçınla bir
karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya
marmelat yerine
ekmek üzerine sür. Bu uygulama arterlerdeki
kolesterolleri eriterek
hastaları kalp krizinden korur. Bu uygulama
ile, daha önce kalp krizi
geçirmiş kişiler, ikinci krizden
kilometrelerce uzakta
olacaklardır.Bu uygulamayı düzenli olarak yapan
kişilerde solunum
güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları
kuvvetlenecektir.
KISIRLIK
Eski
Yunan ve Ayurvedikler Balı, yıllardır, erkeklerin spermalarını
kuvvetlendirmek
için kullanmışlardır.Eğer kudretsiz bir erkek düzenli
olarak
uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri
çözülecektir.Çin,Japon ve
uzakdoğu ülkelerinde ,gebe kalamıyan ve
uterusunu kuvvetlendirmek
isteyen kadınlar asırlardır toz Tarçın
kullanmaktadırlarGebe
kalamayan kadınlar bir tutam toz Tarçın ve yarım
tatlı kaşığı balı
gün boyunca bir bir sakız üzerine koyup
çiğnediklerinde tükürükle
karışarak yavaş yavaş emilerek etkili
olmaktadır.
KOLESTEROL
İki
kaşık bal, üç tatlı kaşığı toz tarçın,450 gr. demlenmiş çay
içerisinde
eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat
içerisinde %
10 düşecektir. Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de
günde 3 defa
kolesterol hastaları i,çin uygulanabilir.Adı geçen
dergideki
bilgilere göre günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün
düşmesine
yardımcı olabilir.
MİDE AĞRILARI
Bal ve tarçın kürlerinin,
mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu
saptanmıştır.
GAZ Hindistan ve Japonyada yapılan araştırmalar Bal
ve Tarçının midedeki gazı giderdiğinden göstermiştir.
SAÇ
DÖKÜLMESİ
Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı
içerisine bir kaşık
bal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilacesiyle elde
edilen krem banyodan
önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika
bekledikten sonra yıkanır.5
dakikalık bir uygulama dahi etkili
olabilir.
SİVİLCELER VE DERİ
3 kısım bal, 1 kısım Tarçın
ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce
sivilceler üzerine
sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır.Eğer 2 hafta
süreyle her gün
uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.Egzama,mantar
ve diğer deri
enfeksiyonlarında eşit miktardaki Bal ve Tarçın karışımı
uygulanır.
SOĞUK
ALGINLIĞI
Bir kaşık ılıtılmış Bal,1/4 tatlı kaşığı toz tarçın
günde üç defa
yenir.Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı
ve sinüslerin
temizlenmesi için de geçerlidir.
YAŞLILIK
Bal
ve tarçınla hazırlanan çay,düzenli alındığında yaşlılık
harabiyetini
önler.4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın , 3 bardak su
içerisinde
kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak
miktarında
içilir. Deriyi diri,taze ve yumşak tutar, yıpranmasını
durdurur.
YORGUNLUK
Araştırmayı
yapan Dr.Milton, bir bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve
biraz toz
tarçının hergün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye
başladığı
takriben saat 15.00 te alındığında bir hafta içerisinde
canlılığın
arttığını tesbit etmiştir.
ZAYIFLAMA
Bir bardak su içerisine
eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır.
Hergün kahvaltıdan
yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce
içilir.Düzenli
uygulanırsa kilo verilir.Ayrıca bu karışım düzenli
olarak
içildiğinde, yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın
birikmesine
engel olur.
ALINTI