Sarı renkte, büyük çiçekler
açan ayçiçeği vitamin ve protein açısından zengin, bol enerji veren,
besin değerleri yüksek bir besindir. Ayçiçeğinde A, E, K ve B grubu
vitaminlerinin yanında, çok az bitkide bulunan, D vitamini de bulunur.
Ayçiçeğinin
Faydaları: Ayçiçeği kolesterolü düşürmeye ve damar sertliğini g...idermeye
yardımcı olur. Vücuda ve zihne enerji ve kuvvet verir. Cinsel gücü
arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp ve sinir hastalıklarına
karşı faydalıdır. Özellikle hastaların ve gelişme çağındaki çocukların
ihtiyaç duyduğu pek çok protein, vitamin ve mineralleri barındırdığı
için iyileşmeyi hızlandırır ve vücut gelişimini destekler. Kansızlığı
iyi gelir.
Ayçiçeği Nasıl Kullanılır? Ayçiçeğinin, ayçekirdeği
dediğimiz, tohumları ve tohumlarından elde edilen yağı kullanılır.
Ayçiçeği Yağı sindirimi kolay bir yağ olduğu için yemeklerde ve
salatalarda tercih edilir.
ALINTI