Admin Admin
çin astrolojisi : Mesaj Sayısı : 178 Kayıt tarihi : 24/01/10 Yaş : 47 Nerden : İSTANBUL
| Konu: SİNİRLİ OT Cuma Mart 12, 2010 4:18 pm | |
|
Bugün size çok fazla kişinin adını dahi duymadığı ve ama çok çok faydalı olan sinirli ot'tan bahsedeceğim. Benim de kullandığım ve çok faydasını gördüğüm bir ottur.
Bildiğimiz şifalı bitkiler arasında,antik çağlarda da bugünkü kadar kullanım yaygın ve ve güvenilen bitkilerden biridir. ...Anglo sakson kaynaklarında 9 kutsal bitkiden birisi olarak bahsedilir.
Solunum organlarının hastalıklarında özellikle ciğerlerde balgam için,boğmaca öksürüğü,bronşial astım ve hatta ciğer tüberkilozu için kullanılır.
Kanı,ciğerleri ve mideyi temizler.Kansızlık problemi olan,ciğerleri ve böbrekleri zayıf olan,yüzü solgun insanlar için çok faydalıdır.Egzema,uçuk için kullanılır.Zayıf insanların kilo almasına yardımcı olur.
Kekik ve sinirli ot karışımından elde edilen çay karaciğer ve mesane rahatsızlıkları için de önerilir.
Bir konuşmamda sinirli ot yapraklarının her türlü yarayı,yara 10 yıllık olsa bile iyileştireceğini söylemiştim.5 ay sonra aynı yerde yaptığım konuşma sırasında bir kadın benim tavisiyeme şüpheyle yaklaştığını ama 17 yıldır yarası iyileşmeyen ve yara yüzünden dışarı bile çıkamayan bir komşusuna sinirli otu tavsiye ettiğini söyledi. Sinirli ot yapraklarını topladık ve tavsiye ettiğiniz şekilde kullandık.Yara iyileşti ve 5 aydır bir daha yara oluşmadı. Eski bir askerin takma bacağı,yaz sıcaklarıyla beraber bacağında yara oluşmasına neden olmuştu.Merhemler,iğneler,radyo terapi fayda vermemişti.Sinirli ot yapraklarını uyguladı nerdeyse aynı gece iyileşti.
Kullanımı:
Çayı:1 tepeleme çay kaşığı yaprak bir bardak kaynar suyla 3 dakika demlenir.
Çay Karışımı:Sinirli ot ve Kekik eşit oralnlarda karıştırılır.1 çay kaşığı karışım bir bardak kaynar suyla demlenir.
Lapa:Taze sinirli ot yaprakları yıkanır,merdane ile ezilip yaraya uygulanır.ALINTI | |
|